Ligestilling skilt

Løngennemsigtighedsdirektivet i praksis og nutidig arbejdsmarkedskontekst

  • Klasseundervisning
  • Fjernundervisning

Inden for EU er der fortsat stor forskel i lønnen mellem mænd og kvinder, som på lang sigt også har betydning for særligt størrelsen af kvinders pensionsopsparing. Formålet med kurset om det forventede kommende løngennemsigtighedsdirektiv er at give en introduktion til, hvad der kan forventes af den kommende regulering og klæde praktikere på til at håndtere direktivets regler i dansk ret.

Direktivet om løngennemsigtighed skal medvirke til at sikre lige løn til mænd og kvinder og mere transparens om aflønning på arbejdsmarkedet. Bliver direktivet endeligt vedtaget i sin nuværende form vil en række yderligere pligter blive pålagt virksomhederne.

Med dette kursus vil du opnå både viden til håndtering af reguleringen af løngennemsigtighed samt indsigt i, hvordan juraen bruges til at fremme den positive udvikling på ligestillingsområdet. Kurset vil således også give indsigt i juristens rolle – det være sig in-house eller som ekstern rådgiver eller i arbejdsmarkedets organisationer - i arbejdet med ligestillingsspørgsmål og integrering af de kommende rettigheder og pligter i advokatens rådgivning.

Indhold

Det kommende EU-direktiv om løngennemsigtighed er på trapperne og vil, når det officielt bliver vedtaget, medføre en række ganske vidtrækkende foranstaltninger for at sikre styrkelsen af lige løn til mænd og kvinder, der udfører samme arbejde eller arbejde af samme værdi.

Arbejdsgivere og virksomheder skal overholde de kommende regler. Der kan være alvorlige konsekvenser forbundet med manglende ligeløn, og virksomheder i EU kan forvente langt mere proces – administrativt såvel som juridisk – hvis reglerne bliver vedtaget i deres nuværende form.

De kommende pligter kan virke abstrakte og vidtgående for mange virksomheder og arbejdsgivere og behovet for juridisk rådgivning på området må forventes at blive efterspurgt. Jurister med viden om reglerne for løngennemsigtighed kan være en signifikant styrkelse på ligestillingsområdet både i virksomheder og i den offentlige sektor.

Vi drøfter kommercielle tilgange til reglerne, som f.eks. anvendelse af transparent ligeløn som rekrutteringsparameter, og om køn overhovedet er en relevant faktor på fremtidens arbejdsmarked, og om virkeligheden er ved at overhale ligestillingspolitikken.

Kurset vil give en indsigt i den kommende regulering om løngennemsigtighed, og hvilke rettigheder og pligter virksomheder, HR-jurister og arbejdsgivere skal være opmærksomme på.

Vi har bl.a. fokus på følgende emner:

  • Løngennemsigtighedsdirektivet– formålet med direktivet
  • Rettigheder og pligter – gennemgang af de kommende regler  - byrder og proces
  • Håndtering af reglerne for arbejdsgivere, virksomheder og HR-jurister – praktiske råd til håndteringen af de kommende regler
  • Arbejdsmarkedets parter og kollektive overenskomster
  • Betydningen for det individuelle ansættelsesforhold
  • Fremtidig udvikling og tendenser

Målgruppe

Kurset henvender sig til advokater og andre jurister både i advokatbranchen, det private erhvervsliv og den offentlige sektor, som enten arbejder med ansættelsesret, eller som ønsker viden og indsigt i området. Der forudsættes ikke forudgående kendskab til reguleringen.

Fagområde
  • Ansættelsesret
  • EU-ret, konkurrenceret og udbudsret
  • Retssager, procedure og voldgift

Praktiske forhold

Dato
29. november 2024 09:30–13:00
Lektioner
4 lektioner ifm. obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Sted
IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V.
Pris
4.500,- ekskl. moms.

Undervisere

Generelle betingelser 

Pris

Alle priser er ekskl. moms, men inkl. kursusmateriale.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig kurserne indtil kursusstart. Vi anbefaler dog, at du tilmelder dig tidligt, da alle kurser har begrænset deltagerantal og vi derfor ikke kan garantere en plads ved sen tilmelding.

Aflysnings- og afbestillingsbetingelser

Du kan afmelde dig vederlagsfrit indtil 10 hverdage før kursets start, hvis vi modtager din afmelding senest kl. 10.00 på seneste afmeldingsdag. Når der er mindre end 10 hverdage til kursets start, er din tilmelding bindende og vi kan desværre ikke tilbyde at refundere dit kursusgebyr - uanset årsag. Du er dog altid velkommen til at sende en kollega, der kan overtage din plads, hvilket er vederlagsfrit.

Vi forbeholder os ret til at aflyse kurser indtil 2 uger før kursets start i tilfælde af for få tilmeldte kursister. Ved force majeure, sygdom el. lign. kan der i yderste tilfælde aflyses tættere på kursusstart. Ved aflysning af kurser fra Advokaternes HRs side, tilbydes plads på et nyt kursus eller refundering af  det fulde kursusbeløb, men vi dækker ikke eventuelle omkostninger ved aflysning af transport, hotel o.lign.

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få løbende opdateringer om nye kurser og aktiviteter.

Er du også intersseret i vores nyhedsbrev om