Kystbeskyttelse

Klimasikringsprojekter: - lovgivning og nyere praksis

  • Klasseundervisning
  • Fjernundervisning

Formålet med kurset er på grundlag af nyere praksis at give deltagerne en nærmere indføring i de mange forskellige lovregler, der skal iagttages ved projekter om klimasikring og forebyggelse af oversvømmelser. Som bl.a. sagerne om kystbeskyttelse ved Jyllinge Nordmark, Holstebro Kommunes oversvømmelsesprojekt vedrørende Storeåen og Randers Kommunes projekt vedrørende Gudenåen har vist, bliver en del tilladelser til klimasikringsprojekter ophævet, fordi dele af lovgivningen eller samspillet mellem forskellige lovregler er overset eller misforstået.

Indhold

Kurset belyser på grundlag af nyere klagenævnspraksis indholdet og samspillet med de relevante regler i planloven, vandløbsloven, vandplanloven og   vandrammedirektivet, oversvømmelsesloven, kystbeskyttelsesloven, miljøbeskyttelseslovens regler om spildevandsafledning, naturbeskyttelseslovens § 3, miljøvurderingsloven samt habitatdirektivet.  Emnerne omfatter bl.a.:

  • Hvad indebærer vandrammedirektivets forbud mod forringelse af vandmiljøet og kan forbuddet fraviges og hvordan?
  • Efter vandløbsloven er der krav om vedligeholdelse af offentlige og private vandløb, men hvad er retsvirkningen, hvis pligten tilsidesættes, og hvad er praksis mht. ansvar for oversvømmelsesskader?
  • I hvilken udstrækning kan etablering af regnvands- og forsinkelsesbassiner på grundlag af lokalplan
  • Hvad er forholdet mellem vandløbslovens regler om afledning og vandløb og miljøbeskyttelseslovens regler om afledning af overfladevand som spildevand?
  • Forholdet mellem vandløbslovens regler om vedligeholdelse af vandløb og forbuddet mod tilstandsændringer i naturbeskyttelseslovens § 3? 
  • Hvad betyder kystbeskyttelseslovens særlige ordning med bonusvirkning for kystbeskyttelsesprojekter?
  • Hvad betyder oversvømmelsesloven?
  • Hvordan afvejes hensyn om at forebygge oversvømmelser med hensyn til beskyttet natur?

Målgruppe

Kurset henvender sig til advokater, der rådgiver myndigheder og virksomheder om oversvømmelsesprojekter og andre klimatilpasningsprojekter

Fagområde
  • Byggeri, fast ejendom og lejeret
  • Forsikrings- og erstatningsret
  • Offentlig ret, kommunal- og forvaltningsret

Praktiske forhold

Dato
3. december 2024 09:30–16:30
Lektioner
7 lektioner ifm. obligatorisk efteruddannelse for advokater
Sted
IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V.
Pris
6.750,- ekskl. moms

Undervisere

Generelle betingelser 

Pris

Alle priser er ekskl. moms, men inkl. kursusmateriale.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig kurserne indtil kursusstart. Vi anbefaler dog, at du tilmelder dig tidligt, da alle kurser har begrænset deltagerantal og vi derfor ikke kan garantere en plads ved sen tilmelding.

Aflysnings- og afbestillingsbetingelser

Du kan afmelde dig vederlagsfrit indtil 10 hverdage før kursets start, hvis vi modtager din afmelding senest kl. 10.00 på seneste afmeldingsdag. Når der er mindre end 10 hverdage til kursets start, er din tilmelding bindende og vi kan desværre ikke tilbyde at refundere dit kursusgebyr - uanset årsag. Du er dog altid velkommen til at sende en kollega, der kan overtage din plads, hvilket er vederlagsfrit.

Vi forbeholder os ret til at aflyse kurser indtil 2 uger før kursets start i tilfælde af for få tilmeldte kursister. Ved force majeure, sygdom el. lign. kan der i yderste tilfælde aflyses tættere på kursusstart. Ved aflysning af kurser fra Advokaternes HRs side, tilbydes plads på et nyt kursus eller refundering af  det fulde kursusbeløb, men vi dækker ikke eventuelle omkostninger ved aflysning af transport, hotel o.lign.

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få løbende opdateringer om nye kurser og aktiviteter.

Er du også intersseret i vores nyhedsbrev om