Retfærdighedsstatue

Civile landsretssager i praksis

  • Klasseundervisning

Kurset har til formål at give deltagerne en praktisk indføring i forberedelse og hovedforhandling af civile retssager i landsretten. Deltagerne vil få et indblik i, hvordan processen tilrettelægges og gennemføres bedst muligt – set både i en advokats og i en landsdommers perspektiv. Der vil navnlig være fokus på civile ankesager samt forskelle på forberedelse og hovedforhandling af en sag i byretten og en ankesag i landsretten.

Deltagerne vil blive inddraget løbende og opfordret til at dele egne erfaringer samt til at stille spørgsmål og erfaringsudveksle. 

Indhold 

Kurset fokuserer på at give en praktisk indføring i forberedelse og hovedforhandling af civile retssager i landsretten. Det er dermed ikke et kursus i retsplejelovens bestemmelser om civilproces. Det er derimod et kursus med fokus på gennemførelse af civile retssager i landsretten i praksis – med inddragelse af eksempler fra nyeste retspraksis, retsplejeloven og undervisernes egne erfaringer for, hvad der virker. Forskelle på forberedelse og hovedforhandling af en sag i byretten og landsretten vil også blive inddraget.

Følgende emner vil bl.a. blive gennemgået:

  • Skriftveksling – herunder nye anbringender
  • Nye beviser
  • Valg af vidner – herunder mulighed for skriftlige vidneforklaringer
  • Påstandsdokument – genbrug eller omskrivning, formål, betydning
  • Ekstrakt og materialesamling
  • Forelæggelse
  • Forklaringer – herunder supplerende parts- og vidneforklaringer
  • Procedure – hvad virker?
  • Dom eller tilkendegivelse
  • Prøvesager

Målgruppe

Målgruppen er primært advokater og andre rettergangsfuldmægtige, som skal til at begynde at møde for landsretten, som for nylig har fået sin møderet for landsretten, eller som har lyst til at få genopfrisket procesmåden i landsretten. 

 

Fagområde
  • Retssager, procedure og voldgift

Praktiske forhold

Dato
1. oktober 2024 09:30–16:30
Lektioner
7 lektioner ifm. obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Sted
IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V.
Pris
6.750,- ekskl. moms.

Undervisere

Generelle betingelser 

Pris

Alle priser er ekskl. moms, men inkl. kursusmateriale.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig kurserne indtil kursusstart. Vi anbefaler dog, at du tilmelder dig tidligt, da alle kurser har begrænset deltagerantal og vi derfor ikke kan garantere en plads ved sen tilmelding.

Aflysnings- og afbestillingsbetingelser

Du kan afmelde dig vederlagsfrit indtil 10 hverdage før kursets start, hvis vi modtager din afmelding senest kl. 10.00 på seneste afmeldingsdag. Når der er mindre end 10 hverdage til kursets start, er din tilmelding bindende og vi kan desværre ikke tilbyde at refundere dit kursusgebyr - uanset årsag. Du er dog altid velkommen til at sende en kollega, der kan overtage din plads, hvilket er vederlagsfrit.

Vi forbeholder os ret til at aflyse kurser indtil 2 uger før kursets start i tilfælde af for få tilmeldte kursister. Ved force majeure, sygdom el. lign. kan der i yderste tilfælde aflyses tættere på kursusstart. Ved aflysning af kurser fra Advokaternes HRs side, tilbydes plads på et nyt kursus eller refundering af  det fulde kursusbeløb, men vi dækker ikke eventuelle omkostninger ved aflysning af transport, hotel o.lign.

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få løbende opdateringer om nye kurser og aktiviteter.

Er du også intersseret i vores nyhedsbrev om