Hus

Naboret - med gennemgang af nyere praksis

  • Klasseundervisning
  • Fjernundervisning

Naboretten giver anledning til et voksende antal sager. Dette gælder private tvister om især den naboretlige tålegrænse om bl.a. udsigts-, indbliks- og genskinsgener, taksationssager om udmåling af erstatning for naboretlige ulemper ved større offentlige anlæg, men det gælder også tilfælde, hvor den naboretlige ulempe er tilladt af en offentlig myndighed eller på anden måde reguleret af lovgivning.

I 2017 har Planklagenævnet ændret praksis, hvorefter der i landzonetilladelser tages stilling til naboretlige gener, hvilket rejser en række nye udfordringer.

Formålet med kurset er at give en samlet indføring i den ulovregulerede naboret som denne fortolkes i nyere retspraksis. Dette vil ud over den grundlæggende indføring i de naboretlige principper og den naboretlige tålegrænse omfatte naborettens samspil med offentligretlige tilladelser, med misligholdelsesbeføjelser ved køb af fast ejendom og med den Europæiske Menneskerettighedskonventions beskyttelse af privatliv og privat ejendom, så deltagerne har forudsætning for at håndtere disse problemer i praksis.

Indhold

Kurset giver på grundlag af nyere praksis en samlet indføring i naborettens principper, anvendelse og udfordringer på grundlag af især nyere retspraksis.

  • Hvilke ulemper omfatter naboretten?
  • Den naboretlige tålegrænse
  • Naborettens pligt- og rettighedssubjekter
  • Ansvarsgrundlag, sanktioner og forældelse for naboretligt ansvar
  • Naborettens samspil med offentlig regulering og Planklagenævnets nyere praksis
  • Samspillet mellem naboret og værditabsordningen for vindmøller efter lov om vedvarende energi
  • Naboretten og den Europæiske Menneskerettighedskonvention
  • Naborettens anvendelse sammen med købers misligholdelsesbeføjelser

Målgruppe

Kurset henvender sig til advokater, der rådgiver vedrørende fast ejendom eller rådgiver virksomheder om etablering og drift. Herudover henvender kurset sig til kommunale miljøsagsbehandlere.

Fagområde
  • Byggeri, fast ejendom og lejeret
  • Forsikrings- og erstatningsret
  • Offentlig ret, kommunal- og forvaltningsret

Praktiske forhold

Dato
29. oktober 2024 09:30–16:30
Lektioner
7 lektioner ifm. obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Sted
IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V.
Pris
6.750,- ekskl. moms.

Undervisere

Generelle betingelser 

Pris

Alle priser er ekskl. moms, men inkl. kursusmateriale.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig kurserne indtil kursusstart. Vi anbefaler dog, at du tilmelder dig tidligt, da alle kurser har begrænset deltagerantal og vi derfor ikke kan garantere en plads ved sen tilmelding.

Aflysnings- og afbestillingsbetingelser

Du kan afmelde dig vederlagsfrit indtil 10 hverdage før kursets start, hvis vi modtager din afmelding senest kl. 10.00 på seneste afmeldingsdag. Når der er mindre end 10 hverdage til kursets start, er din tilmelding bindende og vi kan desværre ikke tilbyde at refundere dit kursusgebyr - uanset årsag. Du er dog altid velkommen til at sende en kollega, der kan overtage din plads, hvilket er vederlagsfrit.

Vi forbeholder os ret til at aflyse kurser indtil 2 uger før kursets start i tilfælde af for få tilmeldte kursister. Ved force majeure, sygdom el. lign. kan der i yderste tilfælde aflyses tættere på kursusstart. Ved aflysning af kurser fra Advokaternes HRs side, tilbydes plads på et nyt kursus eller refundering af  det fulde kursusbeløb, men vi dækker ikke eventuelle omkostninger ved aflysning af transport, hotel o.lign.

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få løbende opdateringer om nye kurser og aktiviteter.

Er du også intersseret i vores nyhedsbrev om