finans

Kapitalejerlån – selskabsretligt, skatteretlig og regnskabsmæssigt

  • Klasseundervisning
  • Fjernundervisning

Formålet med dette kursus er at give indblik i de forskellige regler, der gælder for kapitalejerlån. Kurset vil give deltagerne mulighed for at identificere de forskellige problemstillinger, både selskabsretligt og skatteretligt, samt håndtere de praktiske forhold når reglerne ikke er overholdt.

Indhold

På kurset vil vi gennemgå det selskabsretlige regelsæt for kapitalejerlån, herunder hvornår lån er lovlige og ulovlige, og de krav der stilles i sådanne tilfælde, samt forhold vedrørende renteberegning og straf. Kurset vil også give en indføring i den skatteretlige behandling af kapitalejerlån, herunder ved en gennemgang af både lovbestemmelsen i Ligningslovens § 16 E og nyeste praksis på området, samt de praktiske muligheder, der er for at håndtere de tilfælde, hvor der er sket en utilsigtet beskatning. På kurset vil der også blive givet en gennemgang af de regnskabsmæssige forhold ved kapitalejerlån, og endelig vil kurset også berøre reglerne om indberetning af ulovlige kapitalejerlån efter hvidvaskloven.  

Kurset vil således omhandle følgende punkter: 

  • Hvilke kapitalejerlån omfattes af selskabslovens § 210? 
  • Hvornår er et kapitalejerlån lovligt eller ulovligt efter selskabslovens § 210 
  • Kan et ulovligt kapitalejerlån lovliggøres? 
  • Hvordan skal der beregnes rente? 
  • Straf ved ulovlige kapitalejerlån 
  • Hvilke kapitalejerlån er omfattet af ligningslovens § 16 E 
  • Hvordan og af hvem gennemføres beskatning 
  • Reparation af ulovlige lån – skatteretligt 
  • Regnskabsmæssige forhold – hvordan vises kapitalejerlån i regnskabet 
  • Forpligtelserne til indberetning efter hvidvaskloven – og konsekvenserne ved manglende indberetning 

Målgruppe

Kursets målgruppe er advokater og andre rådgivere, der har et vist kendskab til kapitalejerlån og de dertilhørende problemstillinger. Kurset kan med fordel tages af alle med et vist indblik i selskabsret og skatteret, der ønsker en dybere indsigt i anvendelsesområdet for regelsættet.  

Fagområde
  • Økonomi, skat og moms

Praktiske forhold

Dato
26. september 2024 09:30–13:00
Lektioner
4 lektioner ifm. obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Sted
IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V.
Pris
4.500,- ekskl. moms

Undervisere

Generelle betingelser 

Pris

Alle priser er ekskl. moms, men inkl. kursusmateriale.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig kurserne indtil kursusstart. Vi anbefaler dog, at du tilmelder dig tidligt, da alle kurser har begrænset deltagerantal og vi derfor ikke kan garantere en plads ved sen tilmelding.

Aflysnings- og afbestillingsbetingelser

Du kan afmelde dig vederlagsfrit indtil 10 hverdage før kursets start, hvis vi modtager din afmelding senest kl. 10.00 på seneste afmeldingsdag. Når der er mindre end 10 hverdage til kursets start, er din tilmelding bindende og vi kan desværre ikke tilbyde at refundere dit kursusgebyr - uanset årsag. Du er dog altid velkommen til at sende en kollega, der kan overtage din plads, hvilket er vederlagsfrit.

Vi forbeholder os ret til at aflyse kurser indtil 2 uger før kursets start i tilfælde af for få tilmeldte kursister. Ved force majeure, sygdom el. lign. kan der i yderste tilfælde aflyses tættere på kursusstart. Ved aflysning af kurser fra Advokaternes HRs side, tilbydes plads på et nyt kursus eller refundering af  det fulde kursusbeløb, men vi dækker ikke eventuelle omkostninger ved aflysning af transport, hotel o.lign.

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få løbende opdateringer om nye kurser og aktiviteter.

Er du også intersseret i vores nyhedsbrev om